Vélemények az Álkirálynőről

Kedves Tölgyesi Lívia!

Végre tudtam szakítani időt az olvasásra, és mondhatom, nem bántam meg. Nagyon tetszik a könyve. Ugye, nem veszi tolakodásnak, ha szeretnék kapni egy dedikált példányt belőle?
Gratulálok, és további sok-sok könyvet, sikeres munkát kívánok.

Barátsággal:
Nemere István – író

2010. szeptember 6.

******

Az Álkirálynő olvasása határozottan aktív sporttevékenység. Izgalma kellően megnöveli az adrenalin szintet, humora pedig alaposan megdolgoztatja a rekeszizmokat.
Laura két lehetőség közül ritkán választja az egyszerűbbet, s ezt olyan szinten műveli, hogy az olvasónak sokszor kedve lenne belenyúlni a regénybe és a helyes irányba billenteni.
Tölgyesi Lívia a főszereplő jellemén keresztül provokál, és arra késztet, hogy az adott helyzetekben a valóban helyes irányt keressük. Közben pedig mesél; Velencéről, álarcokról, sorsokról…

Bódai-Soós Judit – szabadúszó tolforgató
2010. szeptember 19.

******

Imádok olvasni. Kedves ismerősöm, Tölgyesi Lívia meglepett egyik saját írású könyvével. Eltelt egy kis idő, amikor is egy nyugodt hétvégén kezembe került a könyv, az Álkirálynő. Már a címe is sokat sejtető volt, aztán belekezdtem…

Az első 30 oldal után rájöttem, hogy nem unom a bevezetést. Általában, még a legjobb könyveknél is kicsit lassan bontakozik ki a cselekmény, hosszú a bevezetés, kissé unalmas, de ennél a könyvnél nem ez történt, sőt! Azt vettem észre, hogy elszaladt az idő, alig várom mi fog történni, hogyan folytatódik a történet? Az érdekes, olvasmányos, helyenként humoros, a jelen időszak eseményeibe beágyazott, izgalmasnak ígérkező történet, ami egy magyar-olasz filmforgatás keretei között kel életre elvisz minket a reneszánsz korába, az akkori Velencébe. Úgy elevenítjük fel rég elfeledett művészettörténeti ismereteinket, hogy közben beleveszünk a könyv kínálta filmes forgatagba. Egy értelmes, okos, kissé habókos munkanélküli, de felettébb csinos, egyedülálló anya látásmódján, értékrendjén át követjük az eseményeket Budapesttől Velencéig és vissza.

Időközben kiment a fejemből, hogy ki is írta ezt a könyvet. Az én ismerősöm, Tölgyesi Lívia? Nem, az nem lehet. Ilyen jól még sem írhat! Az igazság az, hogy rég olvastam ennyire könnyed, humoros és mégis használható információkat, tudást tartalmazó, de legfőképp érdekesen fűzött, izgalmas regényt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki kinőtt már az iskolapadból, de lélekben még fiatalnak érzi magát, és szeretne egy gondtalan hétvégét eltölteni önmagával, kikapcsolódni, kikerülni a zajos és őrült mindennapok mókuskerekéből. Vegye kezébe és olvassa el az Álkirálynőt, garantáltan nem bánja meg.

 

Borbély Erzsébet

2011. május 6.