Hírek

fenykep0238Az elmúlt néhány nap alatt a FaceBookon nagyon sokan látták a Bükki Bűbájosok oldalát!

https://www.facebook.com/bukkibubajos/?fref=ts


Kiváló karácsonyi ajándék: fiúknak, lányoknak egyaránt: a boszorkányok és sárkányok viaskodása a varázsvirág megszerzéséért… persze a segítők (táltosok, hollók, griffek), és ármánykodók (törpék, tündérek, macskák) is jelen vannak!

Kapható: Líra, Libri, Kello-Kódex Könyváruház, online… Bon-Bon Csokoládébolt – Pomáz: itt igény szerint dedikálom is!)… Parti Medve (Szentendre), s a Geobook Kiadónál nagyobb mennyiségben – kedvezménnyesen, ha osztályszinten feldolgoznák (megjelent erre is az igény )
https://www.facebook.com/Geobook-Hungary-424182461114458/…

 

 

 

***

Odaadtam a “bükki füvesembernek”, Szabó Gyuri bácsinak a tiszteletpéldányt a Bükki Bűbájosok című könyvemből. Nagy örömmel fogadta. Többször is találkoztunk miközben írtam, sok érdekességet mesélt a gyógynövényekről, és a természet furfangjairól. S többek között azt is megtudtam, hogy a nagymamájától tanulta el tudományát .

gyuri-bacsi

***

Tölgyesi Lívia: BÜKKI BŰBÁJOSOK című meseregénye

megérkezett a könyvesboltokba!

Kérem, aki olvassa, véleményezze írásban is, mert szóban nagyon sok dicséret érte már eddig is a könyvemet a fiatalok és örök fiatalok részéről egyaránt!

Líra, Libri… és online is!

Karácsonyig a Kiadó ingyen postázza a megrendelt könyveket!

***

2016. november 11-13-ig a JOY napok keretén belül (kuponnal)

20% kedvezménnyel vásárolhatók meg a könyveim:

Matyesz és Lilla; Bükki Bűbájosok

A Libri és a Líra üzleteiben

 

***

2016. szeptember 24-én 14 órától a Bon-Bon Csokoládéboltban
dedikálok!

A résztvevő gyermekeknek kis aprósággal kedveskedek. Könyveim a helyszínen megvásárolhatóak kedvezményes áron!

2013.06.08. “Erkölcstanról gyermekszinten” – bemutató erkölcstan óra.

Rendhagyó erkölcstan órát tartottam újságíróknak és 1. o., 3. o. és 4. osztályos tanulóknak, akikkel ott találkoztam beszélgetésszinten először. Az OFI (EMMI/Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet) kért fel az erkölcstan óra szakmai bemutatására. A látottakat különféle módon rögzítették a média képviselői. Számomra fontos üzenetértékkel bírt, hogy csak egy-két olyan írás született, amelyben az emberi szubjektivitás és a tantárggyal való érzelmi-értelmi (esetenként elutasító) kapcsolat is szerepet játszott. (Lásd. pl. a Népszabadság képviselője, aki a tantárgy helyett a felnőtteknek – !!! – írt regényemet népszerűsítette (kultúra, kaland és erkölcsi dilemmák); ezúton is köszönöm, az “ingyen” reklámot!)

A teljesség igénye nélkül az alábbiakban hallható-, olvasható néhány újságcikk. Külön köszönet a Kossuth Rádiónak és a televíziós munkatársaknak, valamint a NYEST-nek!

Kossuth_Rádió: Erkölcstanról gyermekszinten – riport

http://www.nyest.hu/hirek/gonosz-e-a-gonosz-boszorkany

http://eduline.hu/kozoktatas/2013/6/7/Ilyen_lesz_az_erkolcstanora_szeptembertol_PRKICL

http://www.magyarhirlap.hu/beszelgetos-ora-az-erkolcsrol

http://hvg.hu/itthon/20130606_Beultunk_egy_erkolcstanorara_es_megbuktun

 

 

 

 

 

****


84. Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren!

2013. június 8-án 12-13 óráig

az Ünnepi Könyvhéten

a KELLÓ sátorban dedikálom könyveimet.

Az eddig megjelent könyveim: Matyesz és Lilla gyermekregény, több iskolában is kötelező olvasmány lett, Erdélyben is megjelent, + az hozzátartozó Gondolatserkentő füzet /rendhagyó olvasmánynapló/, és Álkirálynő a sokak által nagyon kedvelt felnőtt regényem. Az újdonság most az Útravaló Erkölcstan 1., tankönyv első osztályosoknak, a Mozaik Kiadó gondozásában. Mindenkit szeretettel várok egy kis beszélgetésre. 🙂 Tölgyesi Lívia

******

Gyermeknapra!

Matyesz és Lilla című gyermek kalandregényhez most ajándék egy Gondolatserkentő füzet (rendhagyó olvasmánynapló a könyvhöz)

Megrendelhető / személyesen átvehető: Nyom6 Nyomda 1139 Budapest Lomb u. 31/b

(A postai kézbesítés  utánvéttel+ a postaköltség)